preskoči na sadržaj

Obrtničko-industrijska škola Županja

Login
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
05. LIPNJA - SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA
Autor: Igor Žutić, 11. 6. 2018.

Učenici Obrtničko-industrijske škole, fitofarmaceuti i odjevni tehničari, obilježili su Svjetski dan zaštite okoliša, sudjelovanjem u dvije  manifestacije u našem gradu: Za ljepšu i čišću Županju i Savski sajam.

Pod geslom „Očistimo smeće jer se samo očistiti neće“ akcija čišćenja je provedena na šest kilometara širokome području uz savski nasip na potezu od Sladorane do gradskoga izletišta Poloji, a uključila je i izletište Virovi te lovačku kuću Gaj. Naši vrijedni fitofarmaceuti očistili su gradsko izletište Poloji od plastike i drugog smeća, koje je donijela rijeka Sava. Također su sudjelovali u uklanjanju suhih grana sa drveća uz Savu.


Akcija čišćenja održana je u sklopu društveno odgovornoga projekta „Od izvora do mora“, koji Coca-Cola u Hrvatskoj provodi poticanjem i podržavanjem akcija čišćenja hrvatskih obala u suradnji s vladinim institucijama i udrugama civilnoga društva.

Odjevni tehničari su pripremili zanimljivu  radionicu „Crtanje modnih eko kreacija“, a također su izložili svoje radove na Savskom sajmu.Priloženi dokumenti:
5.jpg (138.93 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju