2019-05-16 11:38:58

PIN PROJEKT: ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Dana 15.05.2019. godine u Županji je održana završna konferencija projekta PIN: Pismenost inicijativa napretka, kojeg provodi Obrtničko-industrijska škola Županja sa partnerima O.Š. Ivan Goran Kovačić iz Štitara, O.Š. Mijat Stojanović iz Babine Grede i Lokalnom agencijom za razvoj Vjeverica d.o.o. Projekt je započeo s provedbom 30.11.2017. godine, a projektne aktivnosti traju 18 mjeseci.

Cilj projekta je povećati kapacitete Obrtničko-industrijske škole Županja te osnovnih škola iz Babine Grede i Štitara za provedbu aktivnosti u okviru školskog kurikuluma usmjerenih na razvoj čitalačke, prirodoslovne, multikulturalne i financijske pismenosti. 


Na organiziranim projektnim aktivnostima poput, radionica, sastanaka klubova i sekcije te studijskih putovanja i terenskih nastava unaprijeđena su znanja i vještine 80 odgojno–obrazovnih djelatnika i preko 150 učenika. Pripremljeno je 6 izvannastavnih kurikula i 5 scenarija poučavanja, uspostavljeno 6 učeničkih klubova i 1 sekcija, nabavljena je informatička i laboratorijska oprema, kupljeno 355 knjiga za školske biblioteke te je opremljena 1 radionica za unaprjeđenje prirodoslovne pismenosti. Uz to, povezivanjem učenika osnovnih i srednjih škola te uspostavom veze sa fakultetima ostvarena je razmjena znanja i iskustava, stečena su nova prijateljstva i postavljeni su temelji za razvoj novih ideja i projektnih prijedloga u godinama koje slijede.


Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta jednaka je iznosu bespovratnih sredstava, što iznosi 726.252,60 HRK.


Obrtničko industrijska škola Županja