Datum objave: 19. listopada 2025.
Kategorija: Vijesti

Obilježen Dan kuhara/konobara i Dan jabuka

lis 19, 2025 | Vijesti

Međunarodni Dan kuhara/konobara obilježava se svake godine 20. listopada i to od 2004. godine kada ga je službeno  utemeljila Svjetska udruga kuhara ( World Association of Chefs* Societies ).

Naša škola je već tradicionalno obilježila taj događaj u svrhu promicanja kuharske struke, educiranja o pravilnoj pripremi hrane i isticanju važnosti prezentacije jela.

S obzirom na to da se istog datuma (20. listopada) obilježava i Svjetski dan jabuka, naši vrijedni učenici 1.e razreda pomoćni kuhar i 3.f razreda kuhar/konobar sa svojim nastavnicima Slavenom Majićem, Ksenijom Šestak Sertić i Stjepanom Franjićem, pripremili su prave poslastice – razna jela i zdrave napitke od jabuka.

Delicije koje su naši učenici s mentorima pripremili su: kotlet u umaku od jabuka, čikmaci, tufahije, čokolada s jabukama, mousse od čokolade i jabuka, Lukin brzi kolač od jabuka, kolač od griza i jabuka, prirodni sok od jabuka i koktel sa sokom od jabuka.

Uz ove aktivnosti koje su bile prilika da učenici pokažu svoje kulinarsko umijeće, kreativnost i timski duh,  ukrasili su i školski pano.

Pročitajte još

Stručni posjet Zagrebačkoj banci

Stručni posjet Zagrebačkoj banci

          31. listopada organiziran je stručni posjet Zagrebačkoj banci za 40 učenika završnih razreda ekonomista.  Tijekom posjeta učenici su dobili velik broj novih informacija o financijskim proizvodima i uslugama koje ZABA nudi mladim klijentima od 18 do 25...

30. Smotra Sveučilišta u Zagrebu 

30. Smotra Sveučilišta u Zagrebu 

Jubilarna 30. Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavat će se od četvrtka 13. do subote 15. studenoga 2025. u Kongresnome centru Zagrebačkoga velesajma, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb (ulaz uz Gastro Globus). Tijekom sva tri dana od 10 do 19 sati posjetiteljima će se na...

Skip to content