Međunarodni Dan kuhara/konobara obilježava se svake godine 20. listopada i to od 2004. godine kada ga je službeno utemeljila Svjetska udruga kuhara ( World Association of Chefs* Societies ).
Naša škola je već tradicionalno obilježila taj događaj u svrhu promicanja kuharske struke, educiranja o pravilnoj pripremi hrane i isticanju važnosti prezentacije jela.
S obzirom na to da se istog datuma (20. listopada) obilježava i Svjetski dan jabuka, naši vrijedni učenici 1.e razreda pomoćni kuhar i 3.f razreda kuhar/konobar sa svojim nastavnicima Slavenom Majićem, Ksenijom Šestak Sertić i Stjepanom Franjićem, pripremili su prave poslastice – razna jela i zdrave napitke od jabuka.
Delicije koje su naši učenici s mentorima pripremili su: kotlet u umaku od jabuka, čikmaci, tufahije, čokolada s jabukama, mousse od čokolade i jabuka, Lukin brzi kolač od jabuka, kolač od griza i jabuka, prirodni sok od jabuka i koktel sa sokom od jabuka.
Uz ove aktivnosti koje su bile prilika da učenici pokažu svoje kulinarsko umijeće, kreativnost i timski duh, ukrasili su i školski pano.
















