Datum objave: 19. listopada 2025.
Kategorija: Vijesti

Obilježen Dan kuhara/konobara i Dan jabuka

lis 19, 2025 | Vijesti

Međunarodni Dan kuhara/konobara obilježava se svake godine 20. listopada i to od 2004. godine kada ga je službeno  utemeljila Svjetska udruga kuhara ( World Association of Chefs* Societies ).

Naša škola je već tradicionalno obilježila taj događaj u svrhu promicanja kuharske struke, educiranja o pravilnoj pripremi hrane i isticanju važnosti prezentacije jela.

S obzirom na to da se istog datuma (20. listopada) obilježava i Svjetski dan jabuka, naši vrijedni učenici 1.e razreda pomoćni kuhar i 3.f razreda kuhar/konobar sa svojim nastavnicima Slavenom Majićem, Ksenijom Šestak Sertić i Stjepanom Franjićem, pripremili su prave poslastice – razna jela i zdrave napitke od jabuka.

Delicije koje su naši učenici s mentorima pripremili su: kotlet u umaku od jabuka, čikmaci, tufahije, čokolada s jabukama, mousse od čokolade i jabuka, Lukin brzi kolač od jabuka, kolač od griza i jabuka, prirodni sok od jabuka i koktel sa sokom od jabuka.

Uz ove aktivnosti koje su bile prilika da učenici pokažu svoje kulinarsko umijeće, kreativnost i timski duh,  ukrasili su i školski pano.

Pročitajte još

Flambiranje

Flambiranje

Učenici 3. f razreda, smjera konobar, pod stručnim nadzorom nastavnika Slavena, izveli su zadatak dovršavanja jela pred gostima primjenjujući tehniku flambiranja.

Županjska zimska bajka

Županjska zimska bajka

Obrtničko-industrijska škola Županja poziva sve drage sugrađane da nam se pridruže 15. prosinca od 19 sati na Trgu kralja Tomislava, gdje će učenici naše škole predstaviti svoje kulinarske delicije i maštovite rukotvorine. Dođite podržati njihov rad, kušati domaće...

Skip to content