Datum objave: 19. listopada 2025.
Kategorija: Vijesti

Obilježen Dan kuhara/konobara i Dan jabuka

lis 19, 2025 | Vijesti

Međunarodni Dan kuhara/konobara obilježava se svake godine 20. listopada i to od 2004. godine kada ga je službeno  utemeljila Svjetska udruga kuhara ( World Association of Chefs* Societies ).

Naša škola je već tradicionalno obilježila taj događaj u svrhu promicanja kuharske struke, educiranja o pravilnoj pripremi hrane i isticanju važnosti prezentacije jela.

S obzirom na to da se istog datuma (20. listopada) obilježava i Svjetski dan jabuka, naši vrijedni učenici 1.e razreda pomoćni kuhar i 3.f razreda kuhar/konobar sa svojim nastavnicima Slavenom Majićem, Ksenijom Šestak Sertić i Stjepanom Franjićem, pripremili su prave poslastice – razna jela i zdrave napitke od jabuka.

Delicije koje su naši učenici s mentorima pripremili su: kotlet u umaku od jabuka, čikmaci, tufahije, čokolada s jabukama, mousse od čokolade i jabuka, Lukin brzi kolač od jabuka, kolač od griza i jabuka, prirodni sok od jabuka i koktel sa sokom od jabuka.

Uz ove aktivnosti koje su bile prilika da učenici pokažu svoje kulinarsko umijeće, kreativnost i timski duh,  ukrasili su i školski pano.

Pročitajte još

Izvannastavna aktivnost učenika 1. b razreda

Izvannastavna aktivnost učenika 1. b razreda

Učenici 1. b razreda su 7. studenoga 2025., u pratnji prof. Mirelle Šimić Tomić, posjetili Gradsko poglavarstvo, Županjsku razvojnu agenciju (ŽURA) i Udrugu ZAŽELI. Posjet je organiziran kao dio izvannastavne aktivnosti iz modula Daktilografija u uredskom poslovanju...

Posjet Meteorološkom radarskom centru u Gradištu

Posjet Meteorološkom radarskom centru u Gradištu

Učenici 1.h razreda, smjer fitomedicinski tehničar, 12. studenog 2025. godine posjetili su Meteorološki radarski centar u Gradištu. Terenska nastava je bila u sklopu modula Agroekološki čimbenici i Terenska i laboratorijska istraživanja. Voditelj Radarskog centra...

Skip to content