Datum objave: 19. listopada 2025.
Kategorija: Vijesti

Obilježen Dan kuhara/konobara i Dan jabuka

lis 19, 2025 | Vijesti

Međunarodni Dan kuhara/konobara obilježava se svake godine 20. listopada i to od 2004. godine kada ga je službeno  utemeljila Svjetska udruga kuhara ( World Association of Chefs* Societies ).

Naša škola je već tradicionalno obilježila taj događaj u svrhu promicanja kuharske struke, educiranja o pravilnoj pripremi hrane i isticanju važnosti prezentacije jela.

S obzirom na to da se istog datuma (20. listopada) obilježava i Svjetski dan jabuka, naši vrijedni učenici 1.e razreda pomoćni kuhar i 3.f razreda kuhar/konobar sa svojim nastavnicima Slavenom Majićem, Ksenijom Šestak Sertić i Stjepanom Franjićem, pripremili su prave poslastice – razna jela i zdrave napitke od jabuka.

Delicije koje su naši učenici s mentorima pripremili su: kotlet u umaku od jabuka, čikmaci, tufahije, čokolada s jabukama, mousse od čokolade i jabuka, Lukin brzi kolač od jabuka, kolač od griza i jabuka, prirodni sok od jabuka i koktel sa sokom od jabuka.

Uz ove aktivnosti koje su bile prilika da učenici pokažu svoje kulinarsko umijeće, kreativnost i timski duh,  ukrasili su i školski pano.

Pročitajte još

Kravate slavnih književnika u današnjem vremenu

Kravate slavnih književnika u današnjem vremenu

Učenici 2.b razreda (ekonomisti) istražili su kakve su kravate nosili slavni književnici. Književnici su vezali razne kravate oko svoga vrata. Neki su nosili duge kravate (crne, sive, prugaste, točkaste, s geometrijskim uzorkom) koje se vežu ispod ovratnika košulje i...

Tlo pod kontrolom – od stroja do savršene brazde

Tlo pod kontrolom – od stroja do savršene brazde

Učenici Obrtničko-industrijske škole Županja, smjera fitomedicinski tehničar, u sklopu modularne nastave odradili su aktivnost pod nazivom „Tlo pod kontrolom – od stroja do savršene brazde“.Uz stručno vodstvo nastavnica Verice Vestić i Kristine Lucić te suradnika u...

Skip to content