Datum objave: 10. ožujka 2025.
Kategorija: Vijesti

Poziv za prijavu učeničkih radova za izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

ožu 10, 2025 | Vijesti

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva i ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane i s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, organizira izložbu učeničkih radova pod nazivom „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“

Pozivaju se osnovne i srednje škole da se sa svojim radovima uključe u Izložbu kao škole izlagači. 

Planirano je da se Izložba održi 29. rujna 2025. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Izložba će biti besplatna i otvorena za sve posjetitelje u trajanju od 10:00 do 20:00 sati.

Rok za slanje prijava za škole izlagače je zaključno s danom 25. travnja 2025. godine, a više detalja možete pogledati u objavljenom javnom pozivu na poveznici u nastavku:

https://poljoprivreda.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/pristup_info/javni%20pozivi/2025/Hrana%20nije%20otpad//Javni%20poziv_Izlo%C5%BEba%202025..pdf

Također, na platformi Hrana nije otpad možete pogledati fotografije izložbe od prošle godine.

Nadamo se da ćete se prijaviti na Javni poziv za sudjelovanje u ovoj manifestaciji te na taj način postati sudionik u jačanju svijesti javnosti o problemu prekomjernog otpada od hrane i bacanja hrane.

Za detaljnije informacije možete se obratiti na e-mail adresu: marija.korenjak@mps.hr ili broj telefona 01/6440 906.

Pročitajte još

Podravka će opremiti naš praktikum kuharstva

Podravka će opremiti naš praktikum kuharstva

U sklopu akcije „Donirajmo za škole i jela koja se vole“, od prodaje svakog Podravka proizvoda od rajčice i Zlato polje tjestenine, tri škole dobile su vrijednu donaciju za kulinarsku opremu, a to su: Srednja škola Petra Šegedina (Korčula) Srednja škola Ambroza...

2.f gostovao u Crvenom križu

2.f gostovao u Crvenom križu

Učenici  2.f razreda s nastavnikom Slavenom gostovali su u Crvenom križu Županja na Danu otvorenih vrata te su svojim vještinama i umijećem pripravljanja bezalkoholnih koktela uveličali taj događaj.

Skip to content