Datum objave: 28. studenoga 2024.
Kategorija: Vijesti

Projekti ENO-Enviromental online u našoj školi

stu 28, 2024 | Vijesti

28. studenog 2024. godine sudjelovali smo (profesorica Vedrana Prkić) u projektu LIGHT FOR EVERYBODY (članovi školskog volonterskog kluba uz sudjelovanje još nekoliko učenika škole) zajedno s 208 škola iz 25 zemalja i s 4 kontinenta.

Organizator i nositelj projekta je ENO-Environmental online (globalna mreža škola i zajednica za održivi razvoj sa sjedištem u Finskoj)  gdje je profesorica Vedrana Prkić izabrana za nacionalnu koordinatoricu za Hrvatsku od 2021.-2023., 2024.-2025. godine.

Ova globalna mreža je organizator brojnih projekata:

1) ENO ART: 

• ENO Art: Light for Everybody – 29. Nov 2024. (Vedrana Prkić)

• ENO Art: Guardian of Water -contest  • ENO Upcycled Art Contest 2024. (The competition time is 3.10-2024. – 31.1.2025. The winners and prizes will be announced on 22 March on UN’s World Water Day.) 

http://www.enoprogramme.org/wp-content/uploads/2024/10/PRESS-RELEASE-3-Oct-2024.pdf

• The 2025. ENOArt Upcycled Art Contest, theme is: HAPPY AS A BIRD, 15. Feb – 15. May 2025. (Vedrana Prkić)

2) ENO Weather week 24.-28. Feb, 2025.

https://www.enoprogramme.org/eno-weather-week/ (Davor Relja)

4) Energy Awareness Week A New Era of Energy Use7.-13. Oct 2024. (Vedrana Prkić)

5) Sew New Life/ Clothing & sustainability,  Action week: 17.-21. March 2025. (Vedrana Prkić)

https://www.enoprogramme.org/sew-new-life-clothing-sustainability

Pročitajte još

Podravka će opremiti naš praktikum kuharstva

Podravka će opremiti naš praktikum kuharstva

U sklopu akcije „Donirajmo za škole i jela koja se vole“, od prodaje svakog Podravka proizvoda od rajčice i Zlato polje tjestenine, tri škole dobile su vrijednu donaciju za kulinarsku opremu, a to su: Srednja škola Petra Šegedina (Korčula) Srednja škola Ambroza...

2.f gostovao u Crvenom križu

2.f gostovao u Crvenom križu

Učenici  2.f razreda s nastavnikom Slavenom gostovali su u Crvenom križu Županja na Danu otvorenih vrata te su svojim vještinama i umijećem pripravljanja bezalkoholnih koktela uveličali taj događaj.

Skip to content