preskoči na sadržaj

Obrtničko-industrijska škola Županja

Login
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 8. 2013.

Ukupno: 56082
Ovaj mjesec: 467
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROVJEŽBAJ MOZAK - nacionalna obrazovna kampanja
Autor: Igor Žutić, 17. 10. 2017.

Jedanaesti put zaredom, u razdoblju od 2. do 8. listopada 2017., održava se nacionalna obrazovna kampanja Tjedan cjeloživotnog učenja. U okviru Tjedna, pod sloganom PROVJEŽBAJ MOZAK!, održat će se nekoliko stotina besplatnih aktivnosti (radionica, tribina, sajmova učenja, okruglih stolova), a sve sa svrhom motiviranja građana na uključivanje u proces učenja. Niska stopa uključenosti hrvatskih građana u neki oblik cjeloživotnog učenja već duže je vrijeme prepoznana kao bitan problem hrvatskoga društva. Ovaj je problem posebice izražen imamo li na umu da je učenje, i to tijekom cijeloga života, nužan preduvjet funkcioniranja u suvremenome svijetu.


Upravo je potreba za jačanjem svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja bila poticaj za pokretanje Tjedna cjeloživotnog učenja.
Niz obrazovnih ustanova i ove će godine otvoriti svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje one nude. Najveći dio aktivnosti ove kampanje financira se iz Europskoga socijalnoga fonda putem trogodišnjega projekta pod nazivom Promocija cjeloživotnog učenjaukupne vrijednosti 11.508.270,12 kn.
Aktivnosti kampanje započet će svečanim otvorenjem 2. listopada u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica s početkom u 11:00 sati.
Jedna od najvažnijih aktivnosti, koja se već tradicionalno provodi u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja, je dodjela nagrada Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba. Ovogodišnji su dobitnici nagrade Gordan Radić, Klaudija Gatarić i Sonja Šimatović. Radi se o pojedincima koji su odlučili proširiti svoja znanja i vještine, raditi na sebi i svome osobnomu razvoju. Pritom su morali preskočiti brojne zapreke, a rezultat njihove odlučnosti i ustrajnosti jesu brojne pozitivne promjene u njihovim životima. Nagrade „Maslačak znanja“ ovogodišnjim dobitnicama dodijelit će se u okviru svečanog otvorenja Tjedna, pri čemu će svakom od dobitnika biti uručena povelja i vaučer u vrijednosti od 7.000,00 kn koji mogu iskoristiti za pohađanje obrazovnoga programa po svome izboru.

Po prvi put dodijelit će se Priznanje za doprinos razvoju obrazovanja odraslih kojim se želi istaknuti, promovirati i odati priznanje pojedincima koji su, baveći se ovim područjem aktivno više od četrdeset godina, svojim radom i djelovanjem zadužili obrazovanje odraslih u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini. Ovogodišnji dobitnici „Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih“ su: dr. sc. Nikola Pastuović, prof. emeritus iz Zagreba, za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih, te Ljudevit Šimunović, prof. iz Zagreba, i Josip Nakić Alfirević, prof.  iz Koprivnice, za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih.

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE:

http://ss-obrtnicko-industrijska-zu.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=21





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju