preskoči na sadržaj

Obrtničko-industrijska škola Županja

Login
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 8. 2013.

Ukupno: 139260
Ovaj mjesec: 921
Danas: 5
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EKO-JAZO - Zelena poruka iz zlatne Slavonije
Autor: Katarina Nol, 20. 10. 2022.

„Samo iz čiste prirode, iz zdravog okoliša niče zdravo sjeme, biljka, plod. Samo se posvećenim radom i znanjem priroda njeguje i održava bogatom i zdravom. Ne uzima se više nego što se može vratiti u stalno kruženje prirode…“ – poruka je s web stranice ekološkog gospodarstva EKO-JAZO. Naši su učenici danas, u sklopu projekta Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, faza II., posjetili ovo gospodarstvo u Ivanovcu kod Osijeka.

Ostale fotografije možete vidjeti u foto-galeriji. 


Vrijedne ruke domaćina, uz devet zaposlenih, već trideset godina proizvode žitarice po najvišim ekološkim standardima te ih prerađuju u brojne prerađevine po vlastitoj recepturi.

Eko smjesa za kruh s proteinskim brašnom bučine golice, eko smjesa za kruh s brašnom sikavice, eko smjesa za piročinke – pir, eko smjesa za kukuruznu tortilju, eko smjesa za integralne čokočinke, griz i kaše od različitih žitarica, brašna, tjestenine, i još brojni drugi proizvodi mogu se kupiti na gospodarstvu, ali i dm-u, Konzumu i brojnim drugim prodavaonicama.

Po završetku edukacije i radionice, uslijedio je kratak kviz o stečenim znanjima. Dvije najuspješnije učenice nagrađene su sa poklon paketima. Naravno, jedna od njih je naša Valerija Arlović iz 4.h razreda. Čestitamo!

Domaćini su nas na kraju posjeta počastili s pripremljenim čokočinkama, piročinkama, kukurznim tortiljama, kiflicama od pira, čajem od zobi, sve eko i sve vrlo ukusno.

Lijepa priča u našem bliskom susjedstvu!





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju